Budda Amp Forum

Discussion of Budda amps
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 New Amp Died!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
yardbird mac



Posts : 16
Join date : 2010-09-08

PostSubject: New Amp Died!!!   Mon Sep 13, 2010 7:28 am

I just finished a low volume practice with my new BUDDA SD-18. In the middle of my last tune the volume on the amp faded down to absolute silence over a period of about 20 seconds.

I'm still in the 20 day grace period for returning it to the store. What course of action should I take:hide2?


Thanks!
Back to top Go down
View user profile
Lance-a-not



Posts : 11
Join date : 2008-04-12

PostSubject: Re: New Amp Died!!!   Mon Sep 13, 2010 7:53 am

I would try throwing in a new set of power tubes if you have spares, and if that doesn't cure it replace the 12x's one by one (or all three if you have ones you know work) IF you have spares.
If you don't have spares take it to the store you bought it from and have them retube it.

Chances are it is just the tubes, I see it sometime at the store I work at with new combos (other brands, we don't carry Budda) that just came in.. UPS jars the hell out of them

If something else is going on I would get a new amp from the dealer even if you have to wait (or a refund and get one somewhere else)

I hope this helps!

Back to top Go down
View user profile
yardbird mac



Posts : 16
Join date : 2010-09-08

PostSubject: Re: New Amp Died!!!   Mon Sep 13, 2010 4:08 pm

I have a bunch of Groove Tube 12AX7s so I replaced all 3 of the OEM tubes and the problem has not returned... However I need suggestions for better tubes


Thanks!!!
Back to top Go down
View user profile
jamme61



Posts : 3
Join date : 2010-10-04

PostSubject: Re: New Amp Died!!!   Mon Oct 04, 2010 9:20 am

I had this happen on an amp once, it was a dirty effex loop jack. You can check this by jumping the effecs loop with a patch chord. If that works, just clean the jack and you should be good. I hope this helps, good luck.
Back to top Go down
View user profile
m5dlv



Posts : 5
Join date : 2009-10-05

PostSubject: Re: New Amp Died!!!   Mon Oct 18, 2010 5:53 pm

jamme61 wrote:
I had this happen on an amp once, it was a dirty effex loop jack. You can check this by jumping the effecs loop with a patch chord. If that works, just clean the jack and you should be good. I hope this helps, good luck.

Totally agree with this post. I have to clean my FX loope jacks (specifically send) once every 4 weeks with switch cleaner or I get a similar problem SD80II only one of two downsides
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New Amp Died!!!   

Back to top Go down
 
New Amp Died!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Who Died Before Collecting their Government Pension?
» A Soldier Died Today
» Would Padme still have died?
» Marjorie "Lynn" Noe Landon has died
» Alban Brantan has died

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Budda Amp Forum :: Budda Superdrive-
Jump to: